advertise

miercuri, 20 aprilie 2011

Posibilitate senila.1996. Cea mai mare parte din restul lumii nu stia nimic despre ce avea sa urmeze. Nimic despre ura, nimic despre putere, nimic despre suprematie. Practic, doar cativa de pe acesta planeta stiau acest lucru.

Aparuse o noua civilizatie formata din alt fel de oameni, care aveau toate atuurile pozitive pe toate planurile. Acesteia au devenit ctitorii acestei noi rase umane si a reconstructiei planetare

In vara anului 1984 cineva bine intentionat avusese idea creerii unui site, un site care sa permita accesul doar oamenilor dotati intelectual, oamenilor sociali, si oamenilor cu un profil psihologic si psihiatric deosebit. Regulile erau foarte severe si numai inscrierea pe acest site dura cam doua spatamani pana la aprobarea finala, dupa care deveneai un banal user. Cei care care urmareau din spatele serverelor, analizau, supuneau oamenii la tot felul de teste individualizate chiar in functie de specializarea persoanei in cauza, in functie de profilul psihologic si nu numai. Site-ul nu avea reclama. Deloc. Singura reclama era cea de la utilizator la non utilizator, iar dincolo de aceasta grea incercare de la intrare te astepta o vasta gama de socializare, diverse activitati de informare in cele mai diverse domenii, posibilitatea de studiu si cercetare foarte putin ingradita de limitele normale a utilizatorului de internet, dar intens supravegheata si indrumata din spatele retelei. Utilizatorii fusesera indrumati sa se cunosaca intre ei, ba chiar li se gaseau perechi potrivite pentru a socializa cat mai mult, pentru a relationa, pentru a se intalni si cunoaste personal, pentru a avea copii, pentru a creea o noua rasa de oameni formidabil de evoluati din toate punctele de vedere.

Ideea functiona. Utilizatori din toata lumea plateau pentru a fi membrii, pentru a avea acces la aceasta oaza de informatie pura ce le era pusa la dispozitie din spatele logarii, pentru a intalni alti oameni super dotati. Sa nu intelegeti gresit, mai toate geniile planetei accesau acest site. Dar nu toti erau acceptati. Nu era suficient sa ai un IQ de peste 160 daca erai sociopat, sau daca aveai intentii criminale, trebuia sa fii bun la toate. Intradevar, erau putini acestia, mai ales ca cei care ii triau ii mai selectau si dupa aspectul fizic. Din aproximativ cinci miliarde de locuitori cat avea planeta, in cinci ani de zile, siteul avea 214 utilizatori. Aparuse o problema cu oamenii care incercau sa intre si nu puteau datorita baremelor foarte ridicate, aparusera primele procese, insa usor inlaturate pentru ca toti bifau casuta unde site-ul te intreba daca esti de accord cu regulile si conditiile de participare. Pe de cealalta parte a baricadei, cei care utilizau erau deosebit de multumiti ca exista ceva atat de exclusivist si atat de interesant doar pentru ei.

Cei din umbra urmareau altceva. O mana de oameni bine intentionati, super dotati intelectual deasemenea creasera acest site cu un singur scop: Dezvoltarea rapida a speciei umane. Creearea unei noi populatii, restransa numeric, dar calitativa din toate punctele de vedere. Ideea se baza pe faptul ca persoanele de aceasi categorie se atrag, pe faptul ca o persoana foarte dezvoltata intelectual cauta sa relationeze cu o persoana cel putin tot atat de inteligenta, chiar daca asta este facuta doar pentru egoul personal si nu pentru o relationare strict sociala.***Intre timp tendintele sociale si umane la nivel global erau sumbre. Nevoia de putere devenise o lupta asidua, iar cei care purtau aceste lupte calcau in picioare totul pentru a-si atinge propriile teluri. Nu mai conta daca zone geografice extinse supravietuiau atacurilor sau daca erau rase de pe fata pamantului. Goana dupa resursele planetare transformase omul intr-un animal feroce, dispus sa faca orice pentru supravietuire. Crima devenise in multe dintre situatii social admisa si legala. Nimic nu mai prevestea nimic bun pentru omenire, declinul era evident. In anul 2025 incepuse un nou razboi intre marile puteri ale lumii, cand China aliata cu Mongolia si Japonia atacasera America pentru suprematia petrolului din Orientul Mijlociu, Rusia isi purta propriul razboi civil si se implica deasemenea in activitati de razboi impotriva fortelor dezlantuite ale Asiei Centrale, Fortele Europene Unite atacasera America de sud pentru a dobandi suprematia drogurilor naturale si a celor neurosintetizate. Orientul Mijlociu fusese aproape ras de pe fata pamantului, singurii oameni care mai supravietuiau in acele zone locuiau in buncarele construite impotriva atentatelor americane din anii 2015. Politica mondiala era una marsava, orientata catre prada, catre captura de razboi, iar armele de ultima generatie faceau ravagii printre toate organismele vii. Boli si molime noi aparusera care decimau populatia saraca.

In toata aceasta perioada, oamenii din umbra si-au facut bagajele si s-au retras in zone de liniste, progresand, procreand, inmultindu-se si perfectionandu-se. Dupa ani intregi de razboaie, portile s-au deschis catre lume pentru acesti oameni ce au fost implantati in pozitii cheie ale lumii, ajungand in scurt timp sa conduca si sa automentina acesta socitate.

Planeta renastea din propria-i cenusa, dintre mormanele de gunoaie si daramaturi, dintre orasele distruse de rachetele celui de al treilea razboi mondial ce se incheiase in toamna anului 2031. Iarna isi ninse nametii in acel an peste liniste, fum si ruine, vestigiile unei civilizatii ce se autodistrusese. In acel ultim ceas al planetei, oamenii in sfarsit au inteles ca tendintele noastre ca si specie sunt sinucigase, mai ales dupa cele 46 de explozii nucleare de mare putere de pe toata suprafata planetei care devastasera efectiv viata in sine. Din spatiu planeta isi pierduse imaginea de „Planeta Albastra“ asa cum obisnuiam sa o cunoastem. Norul radioactiv ajunsese unul global, nu mai existau decat foarte putine zone pe pamant care nu erau contaminate. Marile puteri ale lumii nu isi asumau responsabilitatile si chiar daca ar fi facut-o, raul deja era infaptuit, viata pe planeta era deja compromisa. Sute de milioane de oameni murisera in acesta confruntare de puteri, si probabil inca pe atatia avea sa ii afecteze ireversibil radiatia nucleara.Acum, dupa aproape 80 de ani de la initiera acestui proiect, dezvoltatorii ajunsesera sa aiba roade. Si acestea erau chiar si de a treia generatie. Aceasta societate devenise atat de puternica, incat oamenii ce o constituiau ajunsera repede la conducere si astfel treptat lumea isi schimba tendintele: planeta nu mai fora dupa petrol, autovehicolele nu mai poluau, nimeni nu mai folosea carbunele, sau benzina, sau focul.

In anul 2056 un grup de cercetatori britanici reusisera sa descompuna genomul uman, reusisera sa individualizeze si sa recunoasca fiecare gena in parte. Descoperirea fusese trecuta imediat sub titulatura de strict secret, dar in acelasi timp oamenii din umbra realizeaza un virus ce ii ataca doar pe cei cu IQ de peste 160. Dupa productia lui in masa acesta fusese si lansat. Acest virus ataca doar persoanele inteligente dar care greseau din punct de vedere social, care cu voia lor faceau rau semenilor.Virusul ataca acesti tip de oameni numai atunci cand in mintea lor aparea ideea de invidie, coruptie crima si minciuna. Virusul functiona pe mecanismul de feedback al vinovatiei, al greselii fata de semeni. Astfel, cei care conduceau lumea erau vulnerabili la acest virus care le provoca o moarte subita printr-un fulgerator atac cerebral. In cativa ani disparuse coruptia, disparusera ideile de razboaie, de asuprire a altor popoare, incepuse reconstructia planetei. In mai putin de patru ani dispare Banca Mondiala si notiunea de banca in general, granitele planetare se deshid pentru toata lumea sediul puterii planetare se muta in Europa Centrala.Odata cu disparitia bancilor si ideii de plata (general vorbind -n.a.) dispare ideea de troc, schimb sa valoare contra produs finit. De aici pana la respectarea ordinului mondial de egalitate, fraternitate, si buna convietuire totul a decurs repede. Cum functionau lucrurile? Nemaiexistand bani iar aurul sau diamenatele nemaiavand valoare, oamenii pur sisimplu primeau ceea ce isi doreau atata timp cat erau buni concetateni, atata timp cat aveau un serviciu sau erau intr-unul din programele de calificare profesionale oferite de catre Parlamentul Mondial. Deasemenea oamenii bolnavi sau cu probleme de sanatate erau ingrijiti cu multa atentie in centre speciale.***

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu