advertise

vineri, 18 februarie 2011

18.02.2011

Buna dimineata tuturor, zilele trecute, si asta pana ieri ma intrebam de ce nu pricepe o prietena foarte buna care este mersul lucrurilor, de ce in continuare imi pune numai intrebari inutile si evidente, de ce nu asimileaza nimic, nimic din tot ceea ce ii spun, desi pe moment pare ca intelege ceea ce discut cu ea, ceea ce citeste, imi da dreptate de cate ori am dreptate, adica de fiecare data :D
Am descoperit misterul. Ea nu facea nimic altceva inafara faptului sa ma asculte pe mine, sa citeasca ce ii sau, sa se uite la documentare, etc. Insa toata activitatea asta este pasiva, este la modul trecut dupa cum am demonstrat deja asta in ultima postare din blogul meu. Multi dintre voi se intreaba, bun, si efectiv, cum procedezi, cum iti dai seama, ca imi tot spui despre Calea catre Dumnezeu e prin Sine si mai departe nu zici nimic.
*
Despre tehnici, despre cum procedezi tu efectiv, tu ca si individ. Cu siguranta sunt zeci de metode pentru a te aseza pe Calea Cunoasterii.
Dupa parerea mea insa primul lucru, si cel mai greu dintre toate este implicarea voastra in ceea ce cititi. Cu alte cuvinte daca ajungi sa vezi un filmulet despre meditatie, incearca-l, nu iti mai da cu parerea de pe bara ?!?. Nu poti stii sa patinezi daca nu iti pui patinele in picioare si daca nu te sui pe gheata!!!. Dragii mei, lasati toate fricile la o parte, aruncati-va cu incredere catre voi insiva, cu cea mai mare incredere. Fiti constienti in fiecare moment ce trece prin voi si nu mai opriti energiile la voi.. lasati-le sa treaca prin voi ca gasca prin apa. Nu are sens sa retineti o gramada de lucruri inutile, si asa nu stiu daca ati observat ca pe cele inutile complet pentru sine sunt arhivate bine incat nu ne mai aducem aminte ioc.
Marele Vindecator interior stie mai bine decat stiti voi cu mintea ce aveti de facut! Nu va temeti, lasati-va condusi de Iubire, de Adevar, de Lumina, de Fraternitate si Egalitate intre toti oamenii, De pace pe Terra, de Dragoste de Dumnezeu si de creatie!~ Numai asa puteti accesa niveluri superioare ale constiinei, numai asa veti deveni mai intelepti, mai buni, mai iubitori, mai intelegatori. Totul este IMPLICAREA IN PREZENT. VOINTA CU TINE INSUTI, VOINTA DE A VREA SA INTELEGI CA EXISTA CEVA MAI MULT DECAT LUMEA PE CARE O VEDEM TOTI CU OCHII MINTII. Nu degeaba vosrbeste atata lume despre asta daca nu ar fi adevarat nu? Vrei si tu? E gratis, e pentru toata lumea, insa trebuie sa faci asta: Uita ce te-au invatat altii, (tot adica, scoala, religie, politica, social) si lasati-va in voia sinelui vostru, lasati-l sa va conduca, ganditi cat mai putin cu putinta si respirati Constient! Implicati-va activ in viata voastra si in ajutotul pe care il acorda-m altor oameni.

De asta am deschis acest grup, pentru a ajuta cat mai multi sa se TREZEASCA din amortirea sociala, nu va fie teama, nu mai fugiti de responsavilitatile propriei voastre vieti, aruncand pisica moarta in curtea vecinului. VOI SUNTETI SINGURII RASPUNZATORI PENTRU VIATA VOASTRA !!!

duminică, 13 februarie 2011

13.02.2011 De seara.

Sunt cu Freddy aici, e unspe ceasu` si de ceva vreme el canta ceva foarte linistitor la clapa. O mantra de pe youtube ii tine isonul si totul se contopeste intr-o armonie totala a sunetului. Este unul dintre momentele care imi umplu spatiul inimii de bucurie si fericire. Se pare ca nu am apa calda, deci statul ma vrea jegos in noaptea asta.
Astazi a fost o zi minunata, si da, m-am dus in timpul trecut intentionat, nu pentru ca as trai acolo, ci pentru a va spune ca astazi am recantat cu Freddy pe strada dupa foarte multa vreme si a fost minunat. M-am simtit foarte foarte bine ca am putut sa fac acest lucru fara rusine, fara frica, fara teama ca m-ar putea vedea un cunoscut, nu! Pur si simplu, am pus mana pe chitara si am cantat, la fel vocea mi-a sunat dumnezeieste si totul a iesit un fel de spectacol stradal la un moment dat. Da, am avut o seara absoluta, la fel ca si momentul prezent pentru mine, trecut pentru voi cei care cititi.....
Am ajuns in punctul in care voiam sa va aduc!
*
Fiti atenti aici la o treaba! Eu scriu in momentul prezent, voi, imi cititi ceea ce am scris eu in momentul meu prezent, dar va fi la modul trecut toata istorisirea asta, nu e greu de priceeput, nu? Ok transpoland toata treaba asta, va duc un pic cu gandul la faptul ca orice cititi, este de fapt o actiune trecuta, de orice natura ar fi ea. Corect? Corect. Deci, tot ceea ce acumulam ca si informatie prin citit nu este decat o insusire a unor actiuni trecute. Asta nu implica decat faptul ca citind, traiesti printr-o actiune trecuta, deci implicit traiesti in trecut. Asta este foarte rau, pentru faptul ca de fapt, voi sunteti cu totii aici in acest timp in care eu scriu acum, unul isi bea ultima bere la bar, altul mananca, altul doarme demult. Unde se pierde acest timp? Ce se intampla cu spatiul de timp dintre momentul in care eu scriu si tu citesti? Bucata de timp dintre trecut si prezent? Acesta este timpul in care ajunge la tine o informatie deja trecuta, deja petrecuta.
                                                    *
Mergand si mai departe decat cititul, va intreb, cam cate din emisiunile pe care le vedeti le tv sunt in direct? Va spun eu ca foarte putine. Deci de acolo acumulati tot informatie deja petrecuta, masurand pe scara de la minus la plus infinit a Timpului.
Si acum va intreb, unde este contributia voastra personala la momentul prezent? Cand sunteti voi prezenti cu voi insiva? Va spun eu! NICIODATA! Singurele momente in care sunteti in momentul prezent si ATAT, sunt cele care va lasa masca, fara replica timp de cateva secunde, minute... Un exemplu bun aici ar fi un peisaj care te lasa cu gura cascata, o femeie superba, o pictura absoluta. Si asta pentru ca momentul prezent va sperie foarte tare, momentul prezent este momentul care iti ofera o incredibila forta si stabilitate si asta va sperie cel mai tare. II simtiti energia si apoi fugiti de Puterea Prezentului pentru ca simtiti ca va depaseste. Foarte gresit, foarte gresit! Este de-a dreptul minunat sa fi Tu in tine Insuti, sa iti dai seama ca mergi pe strada, de exemplu,  pur si simplu mergi, nu te uiti la reclame, nu fumezi, nu vorbesti, decat asculti muzica si mergi, si vezi cum pasii ti se succed, si stii ca se vor opri cu precizie maxima doar atunci cand tu vei hotari asta, este alegerea Ta. Tu esti constient de acest lucru, ca totul depinde de tine in orice moment? Tu stii ce faci in fiecare moment? Iti dai seama cand esti rau? cand esti violent fara motiv? Cand inseli, cand minti? Dar iti dai seama macar cand Iubesti? Noormaaal, pai cum, oamenii rai nu iubesc? Ba da, si ei iubesc, in felul lor meschin dar iubesc. Nu cu fiinta pura, nu fara pata pe suflet, deloc cu constiinta impacata, nu prezenti in ei insisi. Si da, toata lume iubeste pe cate cineva foarte mult, insa din pacate foarte multi dintre voi iubiti la modul asta impur, modul asta in care trecutul are valoare, modul in care ascundeti vadit anumite lucruri, anumite complexe ale voastre, anumite lucruri pe care NU VRETI CA CELALALT SA LE STIE SI NICI SA LE AFLE VREODATA!
                                                   *
...Dar... parca iubeati... Pai cum vine asta? Ce aveti de ascuns? Dupa ce masti va pititi si de ce nu sunteti voi insiva, de ce imitati, de ce aveti nevoie de maestrii in viata, de ce aveti nevoie de povestile si actiunile trecute ale altora? Asta va tine pe loc, asta nu va lasa sa ajungeti vreodata in momentul prezent, si va tine capturati intr-un trecut ireal, necomun si total lipsit de relevanta de sine. Traiti in trecut si din cand in cand doar sariti peste momentul prezent, pentru ca va este frica de el, direct in viitor, spunandu-va lucruri de genul: Ce bine era daca nu ma insela... Ce bine era daca luam umbrela ca va incepe ploaia.... Ca rau ar fi daca ... Fratilor, opritiva din tampenia asta! De ce sa inviti intr-un viitor INEXISTENT un trecut IMPROBABIL? Pai decat sa te gandesti ca ce bine era daca iti luai umbrela, mai bine ai cauta o solutie sa nu te ude in acel moment, nu? Suna mai logic? Mie DA.
Ma intreba cineva zilele trecute despre nu stiu ce am postat eu pe facebook, un comment la ceva nici nu mai retineam la ce, la faptul ca i-am adresat niste cuvinte cam dure in commentul ala...Raspunsul meu a fost, ca oricum am uitat ce am scris acolo, pentru ca nu traiesc acolo si ca daca asa am scris la vremea respectiva, inseamna ca acel lucru semnifica la vremea aceea prezentul si, evident realitatea perceputa si transmisa direct de mine.
De ce va e frica de momentul prezent? De ce va este frica sa constientizati absolut toate actiunile voastre? Sa nu mai faceti actiuni gresite? Sa fiti responsabili de faptul ca cu totii aveam acelasi camin, si acela este TERRA, momentan? De ce distrugeti tot ceea ce este viu in jurul vostru? De ce nu alegeti sa traiti in momentul prezent, moment care te umple de fericire si bucurie? Catre ce atata ura? atatea violente? Atatea abuzuri de toate naturile, atata lacomie si atata invidie? De ce va ascundeti dupa masti? Dupa ale vostre, dupa ale altora? De ce sunteti egoisti si vindicativi? Va spun eu ca nici aici nu stiti... Ei va fac sa fiti asa, Ei, cei care va conduc clipa de clipa viata, Ei cei pe care ii ascultati la televizor, cei care va traduc momentele de liniste prin divertisment, relaxarea si meditatia ptin Program TV.
                                                  *
Chiar, ati facut vreodata legatura intre cuvintele Program TV si Programare? Stabilirea cu exactitate, de catre cineva, de tot diveertismentul, distractia de care ai nevoie? Cuvantul distractie vine de la Distragere, a atentiei evident, a observatiei directe a sustragerii din modul prezent, din pacate. Toata Mass Media este a Lor dragii mei, nu va imaginati un moment macar, ca toata “informatia“ care va vine nu este controlata deloc. Ei sunt cei care va baga pe gat frica, teroarea, spaime de tot felul, accidente, crime, stirile de la ora 5, cand baba nustiucare a injunghiat pe nepoata prietemei surorii lui Marcel, baiatul care mulgea vacile....etc. Ei va spun, ei va panicheaza, ei va insufla spaima de scumpiri, de aia cand sunt produsele la reducere, va calcati in picioare prin supermarketuri pentru ele, desi erau destule babe, hai sa le spun femei in varsta, sa nu par necuviincios, care se calacu in picioare intr-un supermarket din Iasi parca, pentru nu stiu ce bormasina la o suta de mii. Vi se pare normal sa faci asa ceva?
Sunteti foarte departe de Marele Adevar dragii mei din pacate, sunteti 80% in trecut, 20% in viitor, inghititi fara probleme tot ceea ce vi se baga pe gat, de la informatie pusa cu un scop acolo pana la alimentatie, si bagati in voi toate porcariile, toate otravurile de peste tot, din toate magazinele, care mai de care cu mai multi coloranti, cu mai multe E-uri, cu cat mai mult aspartam, ca deh zaharul nu mai e bun, mierea pute, cat mai mult fluor, clor, acizi, baze, saruri si alte OTRAVURI pe cere le mancati si le beti zilnic! Ei le-au denumit asa, ei le-au pus aceste nume ermetice, si atunci cand citesti metabutil4cetilbenzen2isopropilena, este evident ca nu intelegi ce insaemna. Da, si tot ei stiu ca voi sunteti Prosti si le inghititi, pentru ca va este lene sa cautati pe marele google ce dracu este E 160 Beta Caroten, si ce dracu face el ca si substanta chimica in corpul meu? Am cautat eu, si nu numai pe aceste, dar asta, era in biscuiti, si nu in unii ieftini! Faciliteaza aparitia cancerului la plamani, in special la persoanele fumatoare!!!
                                                 *
Ei va otravesc cu buna stiinta dragii mei, pentru ca sunteti prea multi, si cand sunteti atat de multi nu va mai pot tine pe toti sub control, Ei sunt cei care va conduc vietile din umbra, baga spaima in voi, va tin distrasi, programati si la mare distanta de forta prezentului, de voi insiva, dragii mei. Asta nu vedeti, pentru ca sunteti orbi.
Noapte buna dragii mei, sau cine stie in ce dupamasa vei fi tu in acelasi constant... trecut?